Workshop kippen slachten

Wil je leren hoe je zelf een kip kunt slachten op de meest diervriendelijke en hygiĆ«nische manier? Goede informatie en instructies om dit op de juiste manier te doen zijn online nauwelijks te vinden. Omdat wij het heel belangrijk vinden dat ook de laatste dag van het dier stressloos verloopt, wil ik je graag leren hoe je dit op de juiste manier doet in deze kleinschalige workshop. Stap voor stap neem ik je mee in het proces, zodat je het met vertrouwen zelf kunt doen. Als je liever alleen kijkt en leert, is dat natuurlijk ook prima. 

Je kunt je eigen kip of haan meenemen om te slachten, maar het is ook mogelijk om een kip van KipEigen te slachten. De geslachte kip neem je mee naar huis, dus neem een koelbox mee. Daarnaast is het handig om kleding en schoeisel aan te trekken die vies mogen worden. De benodigde apparatuur en messen worden beschikbaar gesteld, dus je hoeft verder niets mee te nemen. 

DATUM: zaterdag 3 december // donderdag 8 december 2022
TIJD: 10:00-13:00 uur
PRIJZEN: 55 euro incl. btw (meebrengen eigen kip/haan); 72,50 euro incl. btw (kip van KipEigen t.w.v. 17,50 euro)
LOCATIE: Loosdrecht (De boomgaard van KipEigen op de Buitenhof)

Stuur een mailtje naar info@kipeigen.nl om je aan te melden. Vermeld daarbij of je kiest voor 3 of 8 december, en of je een eigen kip meeneemt, of een kip van KipEigen wilt slachten.